CNA a interzis spoturile de promovare a CEC Bank cu Brâncuşi fals


28 octombrie 2014, 22:15 de Alin Ion Adevarul.ro

CNA a decis, în şedinţa de astăzi, să interzică sporturile de promovare a CEC Bank în care apărea un Brâncuşi fals, jucat de un actor, şi o imagine de arhivă recreată.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a luat decizia de a interzice difuzarea poturilor publicitare pentru CEC Bank în care s-a folosit imaginea sculptorului Constantin Brâncuşi întrucât nu se respectă informare corectă a publicului. „Consiliul a decis să emită o decizie de intrare în legalitate în privinţa spoturilor publicitare pentru CEC Bank în care s-a folosit imaginea sculptorului Constantin Brâncuşi, deoarece, la difuzarea acestora la posturile de televiziune, nu a fost respectat art. 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care stipulează: „Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale”, se arată într-un comunicat al CNA.

„Ne asigurăm că nu se va mai recurge la asemenea lucruri”

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de către membrii CNA, la propunerea lui Răsvan Popescu, membru CNA. „Această decizie are doar un efect de asigurare pentru viitor. Ne asigurăm că nu se va mai recurge la asemenea lucruri”, a spus membrul CNA Răsvan Popescu, în şedinţa de marţi a Consiliului, citat de Mediafax. De asemenea, Răsvan Popescu consideră că sporturile au creat o confuzie: „Ai impresia că vorbeşte Constantin Brâncuşi, dar nu este aşa”.

„O decizie firească“

Dan Podaru, reprezentantul Asociaţiei Proiect Urban, care a sesizat CNA cu privire la reclamele cu Brâncuşi fals, a spus că hotărârea este firească: „E o decizie firească, chiar dacă este tardivă. Reprezintă o reparaţie şi ne întrebăm dacă CEC Bank va avea o reacţie de bun simţ în urma acestei decizii“.

 

https://adevarul.ro/locale/targu-jiu/video-cna-interzis-spoturile-promovare-cec-bank-brancusi-fals-1_544ff6bc0d133766a851f0f9/index.html

 

 

.